top of page

Digitale voorschriften

Hoe werken de digitale  voorschriften?

De digitale voorschriften die huisdokters, tandartsen en specialisten sinds september 2021 gebruiken zijn in principe niet nieuw. Het enige verschil is dat de voorschrijver vroeger een papieren bewijs van elektronisch voorschrift afdrukte voor de patiënt. Dat wordt in veel gevallen niet meer gedaan. De voorschriften worden nu opgeladen naar een beveiligd platform. Aan de hand van uw identiteitskaart kan uw apotheker deze voorschriften uitvoeren. Wanneer u de voorschriften toch liever op papier heeft, kan de voorschrijvende arts deze nog steeds afdrukken. De keuze is steeds aan de patiënt.

 

bewijs_evs.png

Ga je graag volledig digitaal? Dan kan u uw persoonlijke voorschriften steeds online raadplegen. Via de website mijngezondheid.be krijgt u een gedetailleerd overzicht van de voorgeschreven medicatie, de voorschrijvende artsen en de vervaldatum per voorschrift. Checkt u liever uw voorschriften via de smartphone? Dat kan gemakkelijk via de app Voorschrift op Zak. Voor beide toepassingen zal u uit veiligheid eerst moeten inloggen via Its Me

Als u van uw arts een digitaal voorschrift ontvangt, breng dan steeds uw identiteitskaart (of voor kinderen isi+kaart) mee. Wij hebben steeds de identiteitskaart nodig van de patiënt waarvoor medicatie is voorgeschreven. Komt u medicatie halen voor een familielid, zorg dan zeker dat u zijn of haar identiteitskaart meebrengt.

bottom of page