top of page

Zonneproducten

LRP ANTHELIOS IMAGE SITE WEB 2017_377x38
widmer.jpg
caudalie.jfif
vichy.jpg

UVB en UVA

UVB-stralen zijn de stralen die je doen verbranden. Lichte huidtypes zijn hier gevoeliger voor en moeten dus bij elke blootstelling een product met een zeer hoge beschermingsfactor (bijvoorbeeld SPF 50+) aanbrengen. Donkerdere huidtypes zijn van nature beter beschermd en kunnen bij matige zon een SPF 30 gebruiken.

De beschermingsfactor van een zonneproduct geeft aan hoe lang de bescherming aanhoudt. Een SPF van 50 of meer geeft evenveel bescherming als een SPF 30, maar houdt langer. Vergeet ook niet dat zonnecrèmes je niet verhinderen om te bruinen. Met een zonnecrème duurt het langer voor je bruin bent, maar je bruine kleur blijft langer. 

UVA-stralen zorgen voor de huidveroudering. Ongeacht de plaats of het seizoen, UVA-straling is er het hele jaar door, ook bij bewolkt weer. UVA-stralen dringen tot diep in de dermis en veroorzaken onomkeerbare huidschade.

Zonbescherming voor het hele gezin!

Hoewel de zon op onze huid heerlijk aanvoelt, zorgt zij ook voor heel wat schade. De UV-stralen veroorzaken huidveroudering, pigmentvlekjes, zonnebrand, huidaandoeningen en in het ergste geval huidkanker. Bescherm uzelf daarom tegen de zon met veilige en eerlijke producten uit ons uitgebreid gamma aan zonneproducten.

 

Zowel voor baby's en kinderen als voor volwassenen is er een ruime keuze tussen crèmes, melken, gels, sprays en olies. Heb je een gevoelige huid of last van acne? Wij zoeken samen met jou naar het gepaste product op basis van je huidtype en de omstandigheden waarin u aan de zon wordt blootgesteld.

 

Heb je wel eens last van koortsblaasjes? Vergeet dan zeker niet om ook je lippen te beschermen tegen de zon. Ook littekens verdienen de nodige aandacht, want de zon zorgt ervoor dat ze moeilijk genezen en dus langer zichtbaar blijven.

Wist je dat sommige ziekenfondsen elk jaar een vast bedrag terugbetalen wanneer u zonneproducten aankoopt? Wij steunen deze maatregel uiteraard en geven jou graag de juiste documenten mee. 

Vier gouden regels

  • Blijf tussen 12u en 16u uit de zon.
    Op dit tijdstip zijn ultravioletstralen het gevaarlijkst.

  • Hou kinderen in de schaduw.
    Voor alle veiligheid blijven kinderen jonger dan 3 best helemaal uit de zon.

  • Bedek je huid. Draag zo veel mogelijk ondoorzichtige kledij, een hoed met brede rand en een zonnebril met UV-filter.

  • Breng om de twee uur opnieuw zonnecrème aan, ook als die waterbestendig is. Breng ook voldoende zonnecrème aan op de achterkant van de nek, op de oren en op de voeten.

bottom of page